عایق الکتریکی پلی یورتان و اپوکسی
عایق های الکتریکی پلیمری
آگوست 18, 2023
انواع رزین های پلی یورتان
آگوست 18, 2023
افزودنی BYK A530

افزودنی BYK A530

در این مقاله به بررسی دسته بندی و کدینگ افزودنی های شرکت BYK می پردازیم. در ابتدا به تاریخچه شرکت BYK آلمان می پردازیم.

شرکت BYK، یکی از پیشروان در حوزه مواد شیمیایی، با عنوان “BYK-Chemie” در سال 1962 تاسیس شد. مقر اصلی این شرکت در شهر ویسبادن در شمال آلمان قرار دارد.
این شرکت در حوزه پوشش‌های صنعتی، محصولات پلیمری، محصولات شیمیایی و محصولات نگهداری و حفظ محیط زیست فعالیت می‌کند. محصولات شرکت BYK، به عنوان افزودنی ها، تاثیرگذار برای بهبود عملکرد محصولات دیگر در صنایع صنعتی و حتی در محصولات مصرفی هستند.

BYK پس از تاسیس، به طور مداوم به تحقیقات و توسعه محصولات جدید و بهبود کیفیت محصولات موجودش ادامه داده و این حرکت شرکت را به یکی از برترین شرکت‌های صنعت شیمیایی در جهان تبدیل کرده است.

همچنین، BYK با استفاده از تکنولوژی خود، به همراه شرکت‌های دیگر، به ارائه راه حل‌های نوین در حوزه حفاظت محیط زیست، نگهداری و بازیابی از مواد بازیافتی و کاهش زیان‌های احتمالی برای محیط زیست می‌پردازد. در سال 2010 BYK به شرکت های زیر مجموعه تخته واریان AG پیوست که به تصمیم شرکت ALTANA تاسیس شده است. امروزه BYK، یکی از پیشروان صنعت شیمیایی دنیاست.

افزودنی های شرکت BYK در چند دسته اصلی تقسیم می شوند:
– Wetting and Dispersing Additives
– Leveling Additives
– Wax Emulsions and Dispersions
– Defoamers Additives
– Rheology Additives
– UV Absorbers
– Adhesion Promoters

 

Wetting and Dispersing Additives

افزودنی های پخش کننده و تر کننده های رنگ به سه دسته تقسیم میشوند
Wetting and Dispersing Additives (deflocculating)
Wetting and Dispersing Additives (controlled flocculating)
Wetting and Dispersing Additives for Universal pigment

دسته اول از Wetting and Dispersing Additives باعث جلوگیری از لخته شدن و تجمع پیگمنت ها در کنار هم را میگیرد و با ترشدن سطح پیگمنت ها جلوی متصل شدن بهم و اگلیمر شدن پیگمنت ها در رنگ را میگیرند و پوشش بهتر، یکنواخت تر و درخشان تری را میدهد.
این دسته خود به چند دسته برای سیستم های آب پایه، حلالی و بدون حلال تقسیم میشوند.
در جدولی که در زیر مشاهده می شود کاربرد در این سه دسته برای هر کدام از این افزودنی های دیسپرسینگ و وتینگ مشخص شده است.

این دسته با کد های DISPEBYK نام گذاری می شوند و یکی از معروف ترین کد های موجود در ایران DISPERBYK 163 می باشد که به صورت 45 درصد در حلال می باشد

بیشتر این افزودنی ها به صورت پلیمر های قطعه ای هستن که به صورت صابون عمل میکنند و دارای یک سر اب دوست و اب گریز برای پایدار کردن پیگمنت در رزین استفاده می شوند.

از مهم ترین پارامتر های این افزودنی ها عدد اسیدی و عدد آمینی می باشند که بر اساس نوع پیگمنت و رزین انتخاب فزودنی با عدد اسیدی و آمینی مناسب بسیار مهم است.

دسته دوم Wetting and Dispersing Additives (controlled flocculating) هم نوعی از پخش کننده ها هستن که جلوی settling و sagging نشست کردن و جریان پذیری پیگمنت ها درون رنگ را میگیرد
دسته سوم Wetting and Dispersing Additives for Universal pigment که برای سیستم های پلیمیری مانند PVC ، زیره کفش، خطوط لوله و قطعات خودرویی VOC free pigment concentrates, Glycol pastes استفاده می شود و در سیستم های با ویسکوزیته بالا استفاده می شود
BYK 9077 یکی از قدیمی ترین و معروف ترین این دسته می باشد.

 

Leveling Additives

دسته لولینگ ایجنت ها به دو دسته اصلی سیلیکونی و غیر سیلیکونی تقسیم می شودن
Silicone surface additives
این دسته یکی از پرمصرف ترین و گسترده ترین مواد همتراز کننده یا لولینگ و slipper یا لیز کننده ها هستن که در بعضی موارد خاصیت wetting و ضد حبابی نیز دارد.
این دسته مواد از کد BYK 300 آغز می شوند و ساختار آنها polyether modified polydimethylsiloxane ها می باشند
دسته مواد بهبود دهنده سطح برای سه سیستم تعریف می شوند: سیستم رنگ های آب پایه، رنگ های حلالی و سیستم های بدون حلال
همتراز کننده سیلیکونی BYK 302 و BYK 333 برای هر سه سیستم کاربرد دارد و به صورت 95 درصد ماده فعال بسیار کاربردی و مفید می باشد

دسته دوم لولینگ ایجنت ها Acrylate leveling additives ها هستن که به دسته همتراز کننده غیر سیلیکونی ها معروف هستن.
افزودنی همتراز کننده غیر سیلیکونی Acrylate leveling additives از کد BYK 350 شروع میشه و دارای ساختار polymeric fluoro یا polyacrylate هستن که دارای خواص leveling , Air release , Defoaming , substrate wetting, anticrater effect را دارند که در جدول می توان خصوصیات هر کدوم از کد ها برای این خواص را ببینیم و اینکه برای چه سیستم هایی کاربرد دارند.

 

Wax Emulsions and Dispersions

این دسته افزودنی به دو دسته اصلی برای سیستم های آب پایه و حلالی تقسیم می شوند که Wax Emulsions and Dispersions in water با کد AQUACER نام گذاری و برای سیستم های حلالی با کد CERACOL نام گذاری شدند

 

Defoamers Additives

افزودنی های ضد حباب همانند دسته همتراز کننده ها به دو دسته اصلی سیلیکونی و غیر سیلیکونی تقسیم می شوند.
افزودنی های ضد حباب سیلیکونی Silicone Defoamers از کد 017 اغاز میشود تا کد BYK A 530 که یکی از پرمصرف ترین و شناخته شده ترین کد های ضد حباب سیلیکونی در ایران کد BYK A 530 می باشد که مناسب کفپوش های اپوکسی می باشد.
ضد حباب های پلیمری یا غیر سیلیکونی polymer defoamers (silicone free) همانند ضد حباب های سیلیکونی کد بندی شده و از 011 شروع می شوند و همانند ضد حباب های سیلیکونی برای کاربری سیستم های آب پایه، حلالی و بدون حلال مشخص شده و کد BYK A 535 معروف ترین کد ضد حباب غیر سیلیکونی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *